Klub Cytrynki
Francuskie.pl - Twoja codzienna
porcja aktualności na temat marki Citroen

Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 301977 razy)

0 użytkowników i 3 Gości przegląda ten wątek.

Offline Błażej Banisz

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4 616
  • Skąd: Gliwice
  • Posiadany samochód: C4 1.6 VTI 120KM 2009r; C5 2.0HDI (RHF) kombi 2010; Nieruchomość garażowa CX 1977 2.4ie; Służbowo 508SW R8 2.0BHDI
  • Miejscowość: Gliwice
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #50 dnia: Styczeń 04, 2019, 22:20:39 »

A co do Twojego pytania to nie wiem na czym to stoi. Odpaliłem już skonfigurowany obraz win7 x86 z zainstalowanymi wszystkimi programami. Obrazy płyt nie posiadam.

Cieszę się, że zadziałało. A teraz co do mojego pytania o wirtualną maszynę i na czym jest... widzę, że się nie zrozumieliśmy, więc zapytam inaczej. Wirtualna maszyna to plik obrazu systemu zapisany w jakimś tam standardzie (czasem jest jeszcze kilka dodatkowych plików z konfiguracją). Żeby uruchomić taką maszynę potrzebny jest program, który obsługuje standard zapisu pliku obrazu. Najpopularniejsze to VBox i VMWare, sam Windows też może mieć wbudowaną obsługę maszyn wirtualnych (da się na systemie 64-bitowym uruchomić system 32-bitowy - wymagana wersja co najmniej professional i gościem w 7-ce może być na przykład XP). I ja się właśnie pytałem czym obsługujesz tą maszynę (jaki program jest potrzebny do uruchomienia) bo każdy system ma swoje specyficzne zachowania.
Ilu ludzi przypada na jednego człowieka?

Offline Bartek Sieluck

  • Byle do przodu
  • *
  • Wiadomości: 374
  • Skąd: Tczew
  • Posiadany samochód: C5 2.0 HDI 163KM (198KM) Exclusive
  • Miejscowość: Tczew
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #51 dnia: Styczeń 04, 2019, 22:29:42 »
Odpalam VMware Player. Odpalam na win10 x64 a wirtualny windows to siódemka x86.

Offline Mariusz Chojnacki

  • Byle do przodu
  • *
  • Wiadomości: 143
  • Skąd: Warszawa
  • Posiadany samochód: Citroen C5 12'2015 2,0 BlueHDi, AdBlue, kombi
  • Zainteresowania: majsterkowanie, mechanika
  • Miejscowość: Warszawa/Targówek
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #52 dnia: Styczeń 05, 2019, 11:08:59 »
Jest możliwość wyłączenia składanych lusterek z poziomu kierowcy lub jakiś trikow.
Pytam bo w mrozy rano to aż wszystko trzeszczy jak się otwierają, nie chciałbym żeby jakieś koleczko zębate plastikowe się nie urwało
Fiat 126p@34Hp/1988rok miło wspominam
Ford Escort 1,6 16V; 270kkm
Ford Mondeo Mk3 FL 2,0Tdci, 365kkm

Offline Błażej Banisz

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4 616
  • Skąd: Gliwice
  • Posiadany samochód: C4 1.6 VTI 120KM 2009r; C5 2.0HDI (RHF) kombi 2010; Nieruchomość garażowa CX 1977 2.4ie; Służbowo 508SW R8 2.0BHDI
  • Miejscowość: Gliwice
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #53 dnia: Styczeń 05, 2019, 11:17:57 »
Jest możliwość wyłączenia składanych lusterek z poziomu kierowcy lub jakiś trikow.
Pytam bo w mrozy rano to aż wszystko trzeszczy jak się otwierają, nie chciałbym żeby jakieś koleczko zębate plastikowe się nie urwało
Zdaje mi się, że takie cuda to tylko przez DiagBox-a.
Ilu ludzi przypada na jednego człowieka?

Offline Mariusz Chojnacki

  • Byle do przodu
  • *
  • Wiadomości: 143
  • Skąd: Warszawa
  • Posiadany samochód: Citroen C5 12'2015 2,0 BlueHDi, AdBlue, kombi
  • Zainteresowania: majsterkowanie, mechanika
  • Miejscowość: Warszawa/Targówek
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #54 dnia: Styczeń 05, 2019, 11:29:45 »
Dzięki
Fiat 126p@34Hp/1988rok miło wspominam
Ford Escort 1,6 16V; 270kkm
Ford Mondeo Mk3 FL 2,0Tdci, 365kkm

Offline Mariusz Jastrzębski

  • Mistrz prostej
  • **
  • Wiadomości: 425
  • Skąd: Wrocław
  • Posiadany samochód: Citroen C5 (X7) Tourer, ekskluzywne 2.0 HDi, ASB, 163KM; SAAB 9-5, 2.0t, 190KM
  • Miejscowość: Wrocław
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #55 dnia: Styczeń 05, 2019, 12:49:32 »
Czy spryskiwacze przedniej szyby można regulować? Nie wiem czy były montowane inne, ale chodzi mi o mgłowe.

Offline Machoński Tomasz

  • Kierowca bombowca
  • ****
  • Wiadomości: 2 950
  • Skąd: Katowice
  • Posiadany samochód: Lexus NX, był C5 X7 Exclusive Tourer 2.0 lpg
  • Miejscowość: Katowice
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #56 dnia: Styczeń 05, 2019, 13:40:01 »
Czy spryskiwacze przedniej szyby można regulować? Nie wiem czy były montowane inne, ale chodzi mi o mgłowe.
można regulować

Offline Rafał Robak

  • Nowy Użytkownik
  • Wiadomości: 5
  • Skąd: Mielec
  • Posiadany samochód: Citroen C5 Exclusive Tourer 2.0 HDI 140 KM
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #57 dnia: Styczeń 08, 2019, 17:59:06 »
Panowie, mam mały problem z zawieszeniem HA3. Na poziomie "normal" jest jak najbardziej wszystko ok, problem pojawia się już gdy podniosę auto poziom wyżej. Wtedy podczas jazdy tył samochodu zaczyna bardzo podskakiwać  - tak że sama się składa roleta w bagażniku  :-\


Proszę o odpowiedz bo zima jest jak jest a pojutrze jadę w stronę zakopca i mogą się przydać możliwiści HA+  ;)

Offline Rafał Robak

  • Nowy Użytkownik
  • Wiadomości: 5
  • Skąd: Mielec
  • Posiadany samochód: Citroen C5 Exclusive Tourer 2.0 HDI 140 KM
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #58 dnia: Styczeń 08, 2019, 18:07:28 »
Tak ma być,  zawieszenie się utwardza na wyższych poziomach


Rozumiem, tylko że wcześniej na tym poziomie auto stawało się twardsze ale nie podskakiwało


Offline Tomasz Hudy

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 1 086
  • Skąd: Lędziny
  • Posiadany samochód: Citroen C5 (X7) Tourer (2011) 2.0 HDI RHH AM6C
  • Zainteresowania: informatyka, elektronika
  • Miejscowość: Lędziny
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #59 dnia: Styczeń 08, 2019, 18:33:41 »
Rozumiem, tylko że wcześniej na tym poziomie auto stawało się twardsze ale nie podskakiwało
Może masz za wysoko i po podniesieniu jest jeszcze wyżej niż powinno. Zmierz wysokości na ustawieniu "do jazdy".

Offline Piotr Morawiec

  • Byle do przodu
  • *
  • Wiadomości: 259
  • Skąd: Warszawa
  • Posiadany samochód: C5 x7 RHH BVM6
  • Miejscowość: Warszawa
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #60 dnia: Styczeń 08, 2019, 18:49:35 »
Panowie, mam mały problem z zawieszeniem HA3. Na poziomie "normal" jest jak najbardziej wszystko ok, problem pojawia się już gdy podniosę auto poziom wyżej. Wtedy podczas jazdy tył samochodu zaczyna bardzo podskakiwać  - tak że sama się składa roleta w bagażniku  :-\


Proszę o odpowiedz bo zima jest jak jest a pojutrze jadę w stronę zakopca i mogą się przydać możliwiści HA+  ;)

Jazda normal, dajesz raz wyżej w teren, auto wstaje wyżej. Zobacz o ile wstanie jak dasz z teren na serwis? Pewnie wcale lub mało. W pozycji teren IMO jest za wysoko co wiąże się z wysokim ciśnieniem i jazdą wozem drabiniastym ;-)

Offline Marcin Drozdowski

  • Byle do przodu
  • *
  • Wiadomości: 220
  • Skąd: Wrocław
  • Posiadany samochód: C5 2.0 HDI Tourer Exclusive 08 automat
  • Zainteresowania: motoryzacja
  • Miejscowość: Wrocław
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #61 dnia: Styczeń 10, 2019, 23:48:46 »
Panowie szybkie pytanko mam auto z 2001r z Xenonami fabrycznymi które mają spryskiwacze ale chyba nie mają autoregulacji bo po włączeniu świateł nie widzę żeby się poziomowały. I teraz najważniejsze pytanie czy autopoziomowanie się zepsuło czy go nie ma? Jak to sprawdzić?

Offline Machoński Tomasz

  • Kierowca bombowca
  • ****
  • Wiadomości: 2 950
  • Skąd: Katowice
  • Posiadany samochód: Lexus NX, był C5 X7 Exclusive Tourer 2.0 lpg
  • Miejscowość: Katowice
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #62 dnia: Styczeń 11, 2019, 07:28:24 »
Mk1 nie miało poziomowania  reflektorów.Zawieszenie to robi.

Offline Marcin Drozdowski

  • Byle do przodu
  • *
  • Wiadomości: 220
  • Skąd: Wrocław
  • Posiadany samochód: C5 2.0 HDI Tourer Exclusive 08 automat
  • Zainteresowania: motoryzacja
  • Miejscowość: Wrocław
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #63 dnia: Styczeń 11, 2019, 13:24:04 »
Mk1 nie miało poziomowania  reflektorów.Zawieszenie to robi.


Auto to VW Polo GTI :) zastanawiam się czy w tamtym okresie nie było regulacji w xenonach czy padł czujnik? :)

Offline Tomasz Hudy

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 1 086
  • Skąd: Lędziny
  • Posiadany samochód: Citroen C5 (X7) Tourer (2011) 2.0 HDI RHH AM6C
  • Zainteresowania: informatyka, elektronika
  • Miejscowość: Lędziny
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #64 dnia: Styczeń 11, 2019, 13:55:53 »
Auto to VW Polo GTI :) zastanawiam się czy w tamtym okresie nie było regulacji w xenonach czy padł czujnik? :)
Raz, że należałoby to zaznaczyć jeśli chcesz otrzymać rzeczową odpowiedź, dwa nie jestem pewien czy to dobre forum.

Offline Marcin Drozdowski

  • Byle do przodu
  • *
  • Wiadomości: 220
  • Skąd: Wrocław
  • Posiadany samochód: C5 2.0 HDI Tourer Exclusive 08 automat
  • Zainteresowania: motoryzacja
  • Miejscowość: Wrocław
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #65 dnia: Styczeń 11, 2019, 14:41:57 »
Auto to VW Polo GTI :) zastanawiam się czy w tamtym okresie nie było regulacji w xenonach czy padł czujnik? :)
Raz, że należałoby to zaznaczyć jeśli chcesz otrzymać rzeczową odpowiedź, dwa nie jestem pewien czy to dobre forum.


Chodziło mi głównie o zasadę działania poziomowania xenonów i czy w każdym samochodzie poziomowanie występuje bo zastanawiałem się czy się coś zepsuło a nie chciałem tracić czasu na rejestracje forum VW. Pozdrawiam






Offline Paweł Lessnau

  • Byle do przodu
  • *
  • Wiadomości: 155
  • Skąd: Koszalin
  • Posiadany samochód: C5 Tourer Exclusive 2011, 1.6 THP BVA 6
  • Zainteresowania: Muzyka
  • Miejscowość: Koszalin
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #66 dnia: Styczeń 11, 2019, 14:53:08 »
Poziomowanie przy ksenonie musi być. W polówce jest czujnik z tyłu.

Offline Machoński Tomasz

  • Kierowca bombowca
  • ****
  • Wiadomości: 2 950
  • Skąd: Katowice
  • Posiadany samochód: Lexus NX, był C5 X7 Exclusive Tourer 2.0 lpg
  • Miejscowość: Katowice
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #67 dnia: Styczeń 11, 2019, 15:04:36 »
Poziomowanie pewnie jest tylko nie ma testu po włączeniu świateł.Nie we wszystkich autach tak jest jak w C5,że reflektory wykonuja ruch.

Offline Marcin Drozdowski

  • Byle do przodu
  • *
  • Wiadomości: 220
  • Skąd: Wrocław
  • Posiadany samochód: C5 2.0 HDI Tourer Exclusive 08 automat
  • Zainteresowania: motoryzacja
  • Miejscowość: Wrocław
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #68 dnia: Styczeń 11, 2019, 16:29:04 »
Dzięki Panowie za odpowiedź i schemat :) W takim razie chyba coś się zepsuło bo zrobiłem test na zapalonych światłach druga osoba oparła się o " bagażnik" przód poszedł w górę a światła nie reagują. Rozumiem,że w takiej sytuacji powinni się lekko obniżyć.




Offline Bartek Sieluck

  • Byle do przodu
  • *
  • Wiadomości: 374
  • Skąd: Tczew
  • Posiadany samochód: C5 2.0 HDI 163KM (198KM) Exclusive
  • Miejscowość: Tczew
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #69 dnia: Styczeń 12, 2019, 12:12:14 »
Pytałem wcześniej czy C5 x7 ma czujniki zużycia klocków hamulcowych. Dziś zmieniałem klocki i czujników brak. Wtyczek również nie zauważyłem. Wersja exclusive z końca 2013r. Co ciekawe to, że moja poprzednia Vectra b miała czujniki a C5 w najwyższej wersji ich nie ma. Bieda panie. Cięcie kosztów chyba dało o sobie znów znać.

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka


Offline Tomasz Hudy

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 1 086
  • Skąd: Lędziny
  • Posiadany samochód: Citroen C5 (X7) Tourer (2011) 2.0 HDI RHH AM6C
  • Zainteresowania: informatyka, elektronika
  • Miejscowość: Lędziny
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #70 dnia: Styczeń 12, 2019, 14:21:32 »
Pytałem wcześniej czy C5 x7 ma czujniki zużycia klocków hamulcowych. Dziś zmieniałem klocki i czujników brak. Wtyczek również nie zauważyłem. Wersja exclusive z końca 2013r. Co ciekawe to, że moja poprzednia Vectra b miała czujniki a C5 w najwyższej wersji ich nie ma. Bieda panie. Cięcie kosztów chyba dało o sobie znów znać.

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
Ale to kable przy klockach masz, ale nie ma gdzie wpiąć, czy jak ?

Offline Henryk Guzicki

  • Wrzuca piąty bieg
  • ***
  • Wiadomości: 1 281
  • Skąd: Brande/Dania
  • Posiadany samochód: Seat Ateca FR TSI Citroen DS3 HDI
  • Miejscowość: Brande/Dania
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #71 dnia: Styczeń 12, 2019, 15:33:59 »
Klocki mają kable ale w poliftowych nie ma kabli żeby spiąć to razem.

Offline Tomasz Hudy

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 1 086
  • Skąd: Lędziny
  • Posiadany samochód: Citroen C5 (X7) Tourer (2011) 2.0 HDI RHH AM6C
  • Zainteresowania: informatyka, elektronika
  • Miejscowość: Lędziny
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #72 dnia: Styczeń 12, 2019, 18:22:00 »
Klocki mają kable ale w poliftowych nie ma kabli żeby spiąć to razem.
U mnie w 2011 są

Offline Mateusz Kuliga

  • Byle do przodu
  • *
  • Wiadomości: 170
  • Skąd: Krosno
  • Posiadany samochód: Citroen C5 X7 2009 2.0 HDI 140 KM RHF
  • Miejscowość: Krosno
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #73 dnia: Styczeń 12, 2019, 20:41:20 »
Witam.

Czy wymiana przepustnicy jest skomplikowana?
Zapewne trzeba adoptować później?

Pozdrawiam.

Offline Henryk Guzicki

  • Wrzuca piąty bieg
  • ***
  • Wiadomości: 1 281
  • Skąd: Brande/Dania
  • Posiadany samochód: Seat Ateca FR TSI Citroen DS3 HDI
  • Miejscowość: Brande/Dania
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #74 dnia: Styczeń 12, 2019, 20:47:39 »
Po liftowe miałem na myśli te od końcówki 2012roku.